Múlt szombaton a Biológiai Kutatóbázison megismert szobatársam és az élettársa nálunk voltak vendégségben. Vacsira jöttek, főztem marhagulyást és sütöttem hozzá pogácsát. Azért a gulyáslevesre esett a választás a magyar ételek közül, mert a Kutatóbázison egyszer felszolgáltak gulyást. Én meg majdnem betegre röhögtem magam rajta, le is fényképeztem:
Ez valami csőtészta darálthússal...
Na az a lényeg, hogy ízlett nekik amit főztem és az este is jól sikerült. A héten meg elég sok munkám volt, de azon kívül nem nagyon történt semmi különös. Ma, szombaton pedig főzőskísérleti napot tartottam:
Ez lett az eredménye.
Disznóhúsból készítettem egy rakott féleséget, hagymakarikákkal és balzsamecetes zöldbabbal:
A picit megpörkölődött zöldbabok nagyon fincsik voltak. Legközelebb talán picit tovább hagyom sülni.
Levesnek meg egy répapépes currys zöldséglevest csináltam:
Krémlevest szerettem volna, amiben a répa le van turmixolva, hogy finom sűrű legyen. Igazából elég fura lett, mert a répa tényleg csak pépes volt, ugyanis nincs turmixgépünk. Arra gondoltam, ha ezer évig főzöm a répát (2.5 órát főztem, egyszer teljesen elfogyott a leve), akkor majd könnyű lesz villával széttörni, mint a főttkrumplit. Hát nem. De nagyon finom lett!
Elsore kicsit feluletesen futottam at a szoveget, es azon agyaltam, hogy hogyan kozoljem finoman, hogy az a leves nem hasonlit gulyasra, de azert biztos finom ;)
VálaszTörlésEn ilyen repakremlevest ugy toltam hogy lereszeltem a repat, es ugy tettem fel foni. Mire a lencse megfott, mar semmi nem maradt a repabol csak az ize.
uu de jo vékonyak azok a krumplik! Te vágtad őket, vagy fagyasztott? Gyerekkoromat idézi, apukám mindig ilyen vékonyra csinálta, imádtam! Én is félig kajás bejegyzést fogok most írni amúgy. :) Puszi!
VálaszTörlésA répa úgy volt, hogy amikor már 2 órája főtt, akkor nyomkodtam szét villával, aztán még visszatettem főni egy több, mint fél órára. Nekem nem főtt szét, lehet, hogy öreg répa volt :) A kockák azért vannak benne, mert a levesnek való mirelit zöldségben is voltak répakockák.
VálaszTörlésA krumpli is mirelit volt :) Olyan fura formájú krumplikat lehet itt kapni, van sima, vastag fűszeres, direkt ez a nagyon vékony, meg van spirál alakú is. Nem tudom, lehet, hogy otthon is vannak ilyenek, csak otthon nem nagyon vettünk ilyet, itt viszont a friss zöldség sokkal drágább, kivéve a répát :). Pl a múltkor láttunk fejtetlen zöldborsót: 0.45 kg $5-ért, ami azt jelenti, hogy egy kiló borsó kb 2300 Ft-ra jön ki, és arról még lejön a héja!! Ezek mindig megdöbbentenek...