2010. máj. 2.

Lala szülinapi palacsintája...


Mielőtt kiutaztam Michiganbe Lala után, anyukámmal összeültünk és egy pár fontos receptet lediktált nekem. Még amikor bőven otthon voltam Lala megkért, hogy tanuljak meg palacsintát csinálni, mert itt az nincs és hiányzik neki. Így ez a recept is benne volt a lediktálandók listájában. Már két hónapja itt vagyok, de eddig szerencsére sikerült valahogy elkerülnöm, hogy palacsintát kérjen, ezt már kezdettől fogva szülinapi meglepetés-ebédnek szántam. Meg is beszéltük szépen, hogy nem fog szombaton délelőtt kijönni a konyhába, hagy tegyek-vegyek nyugodtan, legyen meglepetés az ebéd. Köménymagos sülthúst csináltam, paradicsom-paprika salátával sültkrumplival és enyhén párolt sajtos-borsos spenóttal. Ez nagyon finom lett. A palacsinta már kevésbé sikerült... A képek magukért beszélnek.


Már az elején a nyers tészta is furcsán nézett ki. Amikor elkezdett sülni, kirepedezett és szétesett az egész. Megfordításról szó sem lehetett...


Közelebbről ilyen volt. Fincsi. Az illata egyébként jó volt: pali-illat. Ekkor döntöttem úgy, hogy szólok Lalának, ezt neki is látnia kell :)


Lala nem akarta ennyiben hagyni, még próbálkozott sütni egy párat. Nem adta fel könnyen.


Ez lett az eredmény...


Ez pedig az egész ebéd.




3 megjegyzés:

  1. :))))))))))))))))))))))))))))))

    VálaszTörlés
  2. Nem probaltatok meg egy tojast rakni a tesztaba? Meg eleg hig volt?
    Vagy ne okoskodjak ennyit? :)

    VálaszTörlés
  3. Tojást nem tettünk bele, szerintem túl híg volt. Tojást nem tettünk bele. Vagy nem tudom. Leülepedett a liszt az aljára, ha felkevertük jó volt az állaga, de ha pár percig nem nyúltunk hozzá, akkor a teteje vízszerű lett.

    VálaszTörlés