2010. máj. 26.

Első pogácsám

 
Megsütöttem életem első pogiját! A lisztet természetesen csészével mértem, a sütőport kanállal, mert itt nem zacskós a sütőpor. Élesztő meg végképp nincs.  A vaj tök vicces, na ez kivételesen tetszik: 4 részre van csomagolva, így nem kell szenvedni a vagdosással.


 A sütőpor. 
Szerintem ez egy évre elég lesz. Bőőőven!


A vaj.


A sül.


Kész. Finom.


3 megjegyzés:

  1. Van amugy eleszto, active dry yeast neven. Nekem meg nem sikerult normalisan kitalalni az adagolast, egyszer kiszamoltam, kb 1 kanal jott ki. Utana megegyszer kiszamoltam, akkor majdnem egy 1/4 cup, az sok volt. Az volt, amikor vittem nektek a fankot Orlandoba, eleg szar is lett :)
    Amugy egy ilyen csik vaj az egy "stick", sok receptben csak ennyi van (2 stick = 1 cup). Pl. Chef Chocolate Salty Balljaiba "half a stick of butter" kell, ugy lesz finom :)

    VálaszTörlés
  2. Tényleg, otthon is van ilyen por alakú élesztő! Ez eddig nem jutott eszembe. Köszi!

    VálaszTörlés
  3. Egyebkent mi ugy csinaltuk a multkor a kakaos csigat, hogy a porelesztot felfuttattuk tejben, es ugy erzessel annyit raktunk a sutibe belole, amennyit otthon tennenk. Mellesleg lementem a multkor a sarki rablohoz elesztoert, es amikor kerdeztem, hogy van-e yeast, akkor mondta, hogy persze, a hutoben, egy oraig kerestem, mire visszamentem, es kiderult, hogy cheese-t ertett, es hogy eleszto, az termeszetesen nincs...

    VálaszTörlés